Angol sonkás tojás (ham and eggs)
2012-06-10- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha meghalljuk a „ham and eggs” kifejezést, mindenkinek az angol régi sorozatokból ismert villásreggeli jut eszébe. Nem nagy ördöngösség, itthon is mindenki készített ezt reggelire.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet sonka
- 8 tojás
- olaj a sütéshez
- só, bors
1. Lépés
Az olajat megforrósítjuk a serpenyőben, és belehelyezzük a sonkaszeleteket (lehet bacont is használni). Süssük egészen pirosra őket.
1. Lépés
Fordítsuk meg őket, majd jöhetnek a tojások rá. Addig süssük, ameddig a tojások fehérje része a szélein kicsit megbarnul, de a sárgája része belül még folyós marad. Próbáljuk meg úgy kivenni tányérra, hogy ne essenek szét.
Tipp: Pirítóssal tálaljuk, kiegészítésképen szórhatunk rá snidlinget vagy lilahagymát rá.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
3 623 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
566 kcal -
Összes zsír
32 g -
Szénhidrát
11 g -
Fehérje
55,9 g