Datolyás-banános kalács

2013-10-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ahogy kimondom ennek a süteménynek a nevét, rögtön magam elé képzelem ezt a finomságot. A recept ráadásul gluténmentes.

Ezeket szerezd be:

  • 250g datolya
  • 1 nagy banán
  • 100g pekándió
  • 200g mazsola
  • 200 g egyéb aszalt gyümölcs (pl. áfonya, papaya, ananász stb.)
  • 100g finom polenta
  • 2 tk mézeskalácsfűszer
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál rum
  • 100 ml tej
  • 2 tojásfehérje
  • 1 teáskanál barna cukor

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra, béleljünk ki egy kalács vagy gyümölcskenyér formát sütőpapírral. Helyezzük a datolyát egy kis lábasba 200 ml forró vízzel, és főzzük 5 percig. Engedjük le a folyadékot, aztán a datolyákat és egy robotgépben pürésítsük.

2. Lépés

Adjuk hozzá a banánt és 100 ml tejet. Keverjük össze a dióféléket, aszalt gyümölcsöket, polentát, fűszert és a sütőport egy tálban, majd adjuk hozzá a datolyás pürét, a rumot, és keverjük össze.

3. Lépés

Habverővel verjük fel a tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a tésztához. Töltsük a tésztát a formába, majd szórjuk meg maradék pekándióval, banán szeletekkel és egy kis cukorral. Süssük 1 óra hosszát, amíg aranyszínű és ropogós lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,499 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

  • Narancsos márványkalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    57g
  • Szénhidrát

    8g
  • Fehérje

    5g