Datolyás-banános kalács
2013-10-09- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ahogy kimondom ennek a süteménynek a nevét, rögtön magam elé képzelem ezt a finomságot. A recept ráadásul gluténmentes.
Ezeket szerezd be:
- 250g datolya
- 1 nagy banán
- 100g pekándió
- 200g mazsola
- 200 g egyéb aszalt gyümölcs (pl. áfonya, papaya, ananász stb.)
- 100g finom polenta
- 2 tk mézeskalácsfűszer
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál rum
- 100 ml tej
- 2 tojásfehérje
- 1 teáskanál barna cukor
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra, béleljünk ki egy kalács vagy gyümölcskenyér formát sütőpapírral. Helyezzük a datolyát egy kis lábasba 200 ml forró vízzel, és főzzük 5 percig. Engedjük le a folyadékot, aztán a datolyákat és egy robotgépben pürésítsük.
2. Lépés
Adjuk hozzá a banánt és 100 ml tejet. Keverjük össze a dióféléket, aszalt gyümölcsöket, polentát, fűszert és a sütőport egy tálban, majd adjuk hozzá a datolyás pürét, a rumot, és keverjük össze.
3. Lépés
Habverővel verjük fel a tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a tésztához. Töltsük a tésztát a formába, majd szórjuk meg maradék pekándióval, banán szeletekkel és egy kis cukorral. Süssük 1 óra hosszát, amíg aranyszínű és ropogós lesz.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 235 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Zsír
57g -
Szénhidrát
8g -
Fehérje
5g