Banános morzsás muffin

2013-02-22
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő muffin recept az ínyenceknek ajánlom. Szerintem banánnal készülnek a legfinomabb muffin és sütemény receptek, csak nehéz nekik este is ellenállni! :)

Ezeket szerezd be:

  • 375 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 banán
  • 180 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 85 g vaj
  • Morzsához:
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/8 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál vaj
  • 80 g barna cukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vékonyan kenjük ki a muffin sütőnket vajjal. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor és a sót. Egy másik tálban verjük össze a villával átnyomkodott banánt, a cukrot, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük össze a banán-keveréket a lisztes keverékkel, egészen addig, amíg egységes tésztát kapunk. Kanalazzuk a tésztát előkészített muffin sütőbe.

2. lépés

Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, 2 evőkanál lisztet és a fahéjat. Vágjunk hozzá 1 evőkanál kemény vajat, és morzsoljuk össze a keveréket. Ezzel megszórjuk minden muffin tetejét.
Süssük előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig, kivétel előtt ellenőrizzük tűpróbával.

Ínyencek egy kis rumot is tehetnek a tésztába.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 467 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    422 kcal
  • Zsír

    13.4g
  • Szénhidrát

    72.7g
  • Fehérje

    5.2g