Banános morzsás muffin
2013-02-22- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő muffin recept az ínyenceknek ajánlom. Szerintem banánnal készülnek a legfinomabb muffin és sütemény receptek, csak nehéz nekik este is ellenállni! :)
Ezeket szerezd be:
- 375 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 3 banán
- 180 g kristálycukor
- 1 tojás
- 85 g vaj
- Morzsához:
- 2 evőkanál liszt
- 1/8 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál vaj
- 80 g barna cukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vékonyan kenjük ki a muffin sütőnket vajjal. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor és a sót. Egy másik tálban verjük össze a villával átnyomkodott banánt, a cukrot, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük össze a banán-keveréket a lisztes keverékkel, egészen addig, amíg egységes tésztát kapunk. Kanalazzuk a tésztát előkészített muffin sütőbe.
2. lépés
Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, 2 evőkanál lisztet és a fahéjat. Vágjunk hozzá 1 evőkanál kemény vajat, és morzsoljuk össze a keveréket. Ezzel megszórjuk minden muffin tetejét.
Süssük előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig, kivétel előtt ellenőrizzük tűpróbával.
Ínyencek egy kis rumot is tehetnek a tésztába.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 384 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
422 kcal -
Zsír
13.4g -
Szénhidrát
72.7g -
Fehérje
5.2g