Túrós csusza sült baconnel és virslivel

2016-01-22
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 8 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy rendhagyó csusza.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg csuszatészta
  • 1 pár virsli (sütnivaló)
  • 1 szelet bacon
  • olaj
  • 5 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 db újhagyma zöldje
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db chilipaprika

1. lépés

A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem.

2. lépés

Közben a felszeletelt bacont megsütöm, félreteszem. A virslit bevagdosom, megsütöm. A hagymazöldet felszeletelem.

3. lépés

A tésztát leszűröm, a tányérra szedem, rárakom a túrót, a tejfölt, a sült bacont, mellé a virsliket. Sózom, borsozom, megszórom a hagyma zölddel. Végül díszítem a chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

774 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós-tejfölös-sonkás-szalonnás-sajtos tészta

  • Tejfölös-túrós-sajtos quadretti sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1016 kcal
  • Zsír

    52 g
  • Koleszterin

    199 mg
  • Szénhidrát

    91,4 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    43,7 g