Túrós csusza
2017-09-21- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha nincs kedved hosszas órákat ott állni a tűzhely előtt, hogy valamit finomat készíts a családnak, akkor ez a tökéletes ebéd ötlet.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg csusza tészta
- 3 dl tejföl
- 10 dkg szalonna
- 35 dkg tehéntúró
- só
1. lépés
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. lépés
Miközben a tészta fő, egy edényben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd mikor megpirultak, akkor egy szűrő segítségével kiszedjük a zsírból.
3. lépés
A kisült zsírba belekeverünk 2 dl tejfölt, belemorzsoljuk a túró felét és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tetejét meglocsoljuk még a maradék tejföllel, rászórjuk a sült szalonnakockákat. Igény szerint megsózhatjuk, de szerintem a szalonnától elég sós lesz.
4. lépés
Az egészet beszedjük egy hőálló edénybe, majd 10 percig 200°C fokon sütjük, hogy a teteje ropogós legyen. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 467 megtekintés