Túrós csusza

2017-09-21
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha nincs kedved hosszas órákat ott állni a tűzhely előtt, hogy valamit finomat készíts a családnak, akkor ez a tökéletes ebéd ötlet.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg csusza tészta
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg szalonna
  • 35 dkg tehéntúró

1. lépés

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. lépés

Miközben a tészta fő, egy edényben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd mikor megpirultak, akkor egy szűrő segítségével kiszedjük a zsírból.

3. lépés

A kisült zsírba belekeverünk 2 dl tejfölt, belemorzsoljuk a túró felét és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tetejét meglocsoljuk még a maradék tejföllel, rászórjuk a sült szalonnakockákat. Igény szerint megsózhatjuk, de szerintem a szalonnától elég sós lesz.

4. lépés

Az egészet beszedjük egy hőálló edénybe, majd 10 percig 200°C fokon sütjük, hogy a teteje ropogós legyen. Melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 467 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel