Csusza resztelt csirkemájjal

2016-04-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy nem mindennapi kombináció.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg csuszatészta
  • 4 dkg túró
  • 1 ek tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg csirkemáj
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

1. lépés

A felvágott szalonnát egy serpenyőben megpirítom, a felét félreteszem.

2. lépés

A serpenyőbe teszem az aprított hagymát. Megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a félbevágott májat, borsozom, paprikázom. A végén megsózom.

3. lépés

Közben a tésztát sós vízben megfőztem.

4. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazok túrót és tejfölt, teszek rá szalonnát. Mellé pakolok resztelt májat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

830 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel

  • Túrós-tejfölös-sonkás-szalonnás-sajtos tészta

  • Tejfölös-túrós-sajtos quadretti sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    657 kcal
  • Zsír

    21,3 g
  • Koleszterin

    668 mg
  • Szénhidrát

    65,2 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    49,4 g