Tejszínes narancskrémleves

2015-01-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Selymesen krémes leves, roppanós narancsdarabokkal, és pirított mandulával.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 db narancs
  • 5 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1/2 dl narancsszörp
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek barna cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 dl narancslé (dobozos)
  • 2-3 db szegfűszeg
  • pici darab fahéj

1. Lépés

Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is.

2. Lépés

Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá).

3. Lépés

A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.

4. Lépés

A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.

5. Lépés

Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.

6. Lépés

Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 665 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg eperleves recept

  • Sárgadinnye-krémleves szalámival

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    882 kcal
  • Zsír

    40.3g
  • Szénhidrát

    120.6g
  • Fehérje

    6.1g
  • Koleszterin

    141mg
  • Cukor

    106g