Tejszínes narancskrémleves
2015-01-12- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Selymesen krémes leves, roppanós narancsdarabokkal, és pirított mandulával.
Ezeket szerezd be:
- 3-4 db narancs
- 5 dl Hulala (v. habtejszín)
- 1/2 dl narancsszörp
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 2 dl édes fehérbor
- 8 dl narancslé (dobozos)
- 2-3 db szegfűszeg
- pici darab fahéj
1. Lépés
Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is.
2. Lépés
Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá).
3. Lépés
A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
4. Lépés
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
5. Lépés
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
6. Lépés
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 665 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
882 kcal -
Zsír
40.3g -
Szénhidrát
120.6g -
Fehérje
6.1g -
Koleszterin
141mg -
Cukor
106g