Egyszerű puncsos szelet

2014-10-13
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A puncsos sütemények legegyszerűbb változata. Születésnapra, karácsonyra, húsvétra is ideális.

Ezeket szerezd be:

  • 3x3 tojásból piskótalap (két csokis, egy vaníliás)
  • Krém hozzávalói:
  • 2 csg puncs pudingpor
  • 7 deci tej
  • 8 deka cukor
  • 15 deka margarin
  • ízlés szerint rumaroma vagy rum
  • A tetejére:
  • 20 deka porcukor
  • rum

1. Lépés

A tojásokból három lapot sütök, ebből kettő csokis egy vaníliás lesz. A pudingot a cukorral szokásos módon elkészítem, majd a tűzről leveszem és hozzákeverem a margarint.

2. Lépés

Az alsó lapra kenem a krém felét, erre jön a vaníliás lap és ismét a megmaradt puncsos krém. A tetejére csokis lap kerül.

3. Lépés

A porcukrot 2 kanál langyos vízzel és a rummal kikeverem és a tészta tetejére rákenem. Pár óra múlva már forró vízbe mártott késsel szeletelhető.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

11 871 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    369 kcal
  • Zsír

    19g
  • Szénhidrát

    48.6g
  • Fehérje

    1.9g
  • Koleszterin

    21mg
  • Cukor

    41.3g