Tökös lecsó lángolt kolbásszal
2015-01-08- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy óriási tök nőtt a hátsó kertünkben véletlenszerűen. Akkor az egyik nagy tököt legyalultam, bedobozoltam és lefagyasztottam. Most az egyik dobozt vettem elő, s használtam fel a lecsóhoz.
Ezeket szerezd be:
- 75 dkg paprika (bogyiszlói)
- 2 db hegyes-csípős zöldpaprika
- 4 db chilipaprika
- 35 dkg paradicsom
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 dkg tök (gyalult)
- olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 20 dkg lángolt kolbász
1. Lépés
A hagymákat aprítom, egy edényben olajon megdinsztelem. Közben felkarikázom a paprikát, a hagymára teszem.
2. Lépés
Nyolcadolom a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt is, összekeverem. Rávágom a chilit. Főzöm.
3. Lépés
A kolbászt felkarikázom, s amikor már a lecsó csaknem kész, belekeverem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 109 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
379 kcal -
Zsír
22,3 g -
Koleszterin
42 mg -
Szénhidrát
34,6 g -
Cukor
15,9 g -
Fehérje
15,4 g