Tökös lecsó lángolt kolbásszal

2015-01-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy óriási tök nőtt a hátsó kertünkben véletlenszerűen. Akkor az egyik nagy tököt legyalultam, bedobozoltam és lefagyasztottam. Most az egyik dobozt vettem elő, s használtam fel a lecsóhoz.

Ezeket szerezd be:

  • 75 dkg paprika (bogyiszlói)
  • 2 db hegyes-csípős zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 35 dkg paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg tök (gyalult)
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 20 dkg lángolt kolbász

1. Lépés

A hagymákat aprítom, egy edényben olajon megdinsztelem. Közben felkarikázom a paprikát, a hagymára teszem.

2. Lépés

Nyolcadolom a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt is, összekeverem. Rávágom a chilit. Főzöm.

3. Lépés

A kolbászt felkarikázom, s amikor már a lecsó csaknem kész, belekeverem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 208 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    379 kcal
  • Zsír

    22,3 g
  • Koleszterin

    42 mg
  • Szénhidrát

    34,6 g
  • Cukor

    15,9 g
  • Fehérje

    15,4 g