Köménymagleves

2012-07-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Vicces, de a köménymaglevesről mindig az iskolai menza jut róla eszembe. Iskolai menzához képest nálunk nagyon jól főztek, imádtam is, és egyúttal sajnáltam, amikor végeztem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál Köménymag
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Olaj
  • 1 evőkanál Liszt
  • 2 szelet Kenyér

1. lépés

A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és 1,2 liter vízbe főni tesszük a köménymag társaságában. Ahogy elkezd forrni, onnantól 3 percig főzzük, majd fedőt teszünk rá és körülbelül 5 percig állni hagyjuk.

2. lépés

Rántással folytatjuk. Világos rántást csinálunk lisztből és olajból, majd összeszűrjük a lével. Sózzuk ízlésünk szerint.

3. lépés

A kenyeret kockákra vágjuk, megpirítjuk és tálalásnál mindenki a tányérjába szed.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 273 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Köménymagleves pirított zsemlekockával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    66 kcal
  • Összes Zsír

    3,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    7 g
  • Cukor

    1,4 g
  • Fehérje

    1,1 g