Köménymagleves
2012-07-16- Típus: Rántott levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Vicces, de a köménymaglevesről mindig az iskolai menza jut róla eszembe. Iskolai menzához képest nálunk nagyon jól főztek, imádtam is, és egyúttal sajnáltam, amikor végeztem.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál Köménymag
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Olaj
- 1 evőkanál Liszt
- Só
- 2 szelet Kenyér
1. lépés
A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és 1,2 liter vízbe főni tesszük a köménymag társaságában. Ahogy elkezd forrni, onnantól 3 percig főzzük, majd fedőt teszünk rá és körülbelül 5 percig állni hagyjuk.
2. lépés
Rántással folytatjuk. Világos rántást csinálunk lisztből és olajból, majd összeszűrjük a lével. Sózzuk ízlésünk szerint.
3. lépés
A kenyeret kockákra vágjuk, megpirítjuk és tálalásnál mindenki a tányérjába szed.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 273 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
66 kcal -
Összes Zsír
3,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
7 g -
Cukor
1,4 g -
Fehérje
1,1 g