Görög hókifli

2014-01-05
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Sokáig elálló hókifli, zárható dobozban tartva. Akár ajándéknak is kiváló!

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

1. Lépés

Keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, adjuk hozzá a lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport. Keverjük hozzá a tojást és a citrom héját. Gyúrjuk össze a tésztát, és tegyük 30 percre hőtőbe.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. A tésztából formázzunk kifliket, és süssük készre kb. 30-45 perc alatt.

Sütés után szórjuk meg a kifliket porcukorral.

 

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,529 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós rudacskák

  • Hókifli Szani konyhájából

  • Hókifli recept

  • Vaníliás kifli apró sütemény

  • Diós hókifli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    542 kcal
  • Zsír

    37.1g
  • Szénhidrát

    46g
  • Fehérje

    12g
  • Koleszterin

    76mg
  • Cukor

    21.7g