Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával
2016-05-02- Típus: Tőkehalreceptek
- Nemzetiség: Német
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Alaszkai tőkehalfilé és ropogós brokkoli harmóniában a kuszkusszal, gerslivel és gombával.
Ezeket szerezd be:
- - : : : Halhoz : : : -
- 40 dkg tőkehalfilé (fűszeres brokkoliszósszal)
- - : : : Kuszkuszhoz : : : -
- 10 dkg kuszkusz
- 2 dl víz
- 1 db leveskocka (zöldségleves)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- - : : : Gerslihez : : : -
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 0,5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 3 dl víz
- 1 db leveskocka (húsleves)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- pirospaprika (ízlés szerint)
- - : : : Gombához : : : -
- 20 dkg csiperkegomba
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db vöröshagyma
1. lépés
A halat a tálcával együtt 200 °C fokos sütőbe teszem, s légkeverésen 40 percig sütöm.
2. lépés
Közben felszeletelem a zöldségeket, a hagymát aprítom.
3. lépés
A hagyma felét kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, fűszerezem, megpárolom.
4. lépés
A gerslit átmosom, majd egy edénybe teszem a hagyma másik felét, olajon dinsztelem, hozzáadom a zöldségeket, a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 30 percig főzöm lassú tűzön. Ha még nem elég puha, öntök hozzá még vizet, s tovább főzöm.
5. lépés
Végül elkészítem a kuszkuszt. A vizet felforralom, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom, ráöntöm a kuszkuszra. Lefedem, és 10-15 percig pihenni hagyom.
6. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy halszeletet, s pakolok mellé a köretekből.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 425 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
533 kcal -
Zsír
12,3 g -
Koleszterin
74 mg -
Szénhidrát
64,8 g -
Cukor
6,5 g -
Fehérje
43,1 g