Tejszínes zellerleves rozmaringgal

2013-04-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Mivel lassan itt a nyár, ezért nem árt figyelnünk arra, hogy rendesen pótoljuk a szervezetünkből távozott folyadékot. Ne feledkezzünk meg a finom levesekről!

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk tárkony és a rozmaring
  • durva tengeri só és frissen őrölt bors
  • 500 ml csirkehúsleves
  • 200 ml fehérbor
  • 3 evőkanál tejszín
  • 40 g reszelt sajt
  • 100 g hámozott mandula
  • 2-4 szelet bacon

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Hámozzuk meg a zellert, vágjuk nagyobb kockákra, majd tegyük egy hőálló tálba. Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a rozmaringot, tárkonyt, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le fóliával, és süssük 45 percig. 

2. Lépés

Egy serpenyőben megpirítjuk a mandulát, nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le. Melegítsük fel a csirkealaplevet. Vegyük ki a sült zellert és tegyük hozzá a húsleveshez, szórjuk meg 80 g pörkölt mandulával, majd az egészet főzzük össze.

3. Lépés

5-6 perc után öntsük hozzá a fehérbort és 5 percig tovább főzzük. Vegyünk elő egy botmixert és alaposan dolgozzuk el a levest. Öntsük hozzá a tejszínt, majd újra keverjük el. Szórjuk meg pirított baconkockákkal, reszelt sajttal és rozmaringgal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    351 kcal
  • Zsír

    27.5g
  • Szénhidrát

    8.5g
  • Fehérje

    11.9g