Tejszínes zellerleves rozmaringgal
2013-04-26- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:25 p
Mivel lassan itt a nyár, ezért nem árt figyelnünk arra, hogy rendesen pótoljuk a szervezetünkből távozott folyadékot. Ne feledkezzünk meg a finom levesekről!
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 tk tárkony és a rozmaring
- durva tengeri só és frissen őrölt bors
- 500 ml csirkehúsleves
- 200 ml fehérbor
- 3 evőkanál tejszín
- 40 g reszelt sajt
- 100 g hámozott mandula
- 2-4 szelet bacon
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Hámozzuk meg a zellert, vágjuk nagyobb kockákra, majd tegyük egy hőálló tálba. Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a rozmaringot, tárkonyt, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le fóliával, és süssük 45 percig.
2. Lépés
Egy serpenyőben megpirítjuk a mandulát, nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le. Melegítsük fel a csirkealaplevet. Vegyük ki a sült zellert és tegyük hozzá a húsleveshez, szórjuk meg 80 g pörkölt mandulával, majd az egészet főzzük össze.
3. Lépés
5-6 perc után öntsük hozzá a fehérbort és 5 percig tovább főzzük. Vegyünk elő egy botmixert és alaposan dolgozzuk el a levest. Öntsük hozzá a tejszínt, majd újra keverjük el. Szórjuk meg pirított baconkockákkal, reszelt sajttal és rozmaringgal.
Értékelések
(4.5 / 5)
3 személy értékelt
3 307 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
351 kcal -
Zsír
27.5g -
Szénhidrát
8.5g -
Fehérje
11.9g