Gombás pulykamell recept
2012-04-28- Típus: Gombás hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A gombás pulykamellet sokféleképpen lehet elkészíteni. Tepsiben próbáltad már? Íme a recept:
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg pulykamell
- 30 dkg csiperke gomba
- 4 nagy hagyma
- só, bors
- petrezselyem
- pulyka fűszersó
- 3 dl tejszín
Recept elkészítése
1. A sütőt 180°C-ra melegítjük. A pulykamellet szeletekre vágjuk, kicsit megcsapdossuk klopfolóval. Sóval, borssal ízesítjük, majd bedörzsöljük pulyka- vagy szárnyas fűszersóval. Így hagyjuk állni 20 percet.
2. Egy serpenyőben olívaolajon megbarnítjuk a pulykacsíkokat, majd vajjal kikent tepsibe rakjuk őket. Rátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk (nem kell halálpontosan), majd rátesszük a pulykamellekre. A tetejét fűszerezzük még egy kis sóval, borssal, fűszersóval és petrezselyemmel, majd leöntjük a tejszínnel.
3. Forró sütőben körülbelül 15 perc alatt kész is van. Krumplipürét vagy sült krumplit készítünk hozzá.
Tálaláskor megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
9 781 megtekintés