Gombás pulykamell recept

2012-04-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A gombás pulykamellet sokféleképpen lehet elkészíteni. Tepsiben próbáltad már? Íme a recept:

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg pulykamell
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 4 nagy hagyma
  • só, bors
  • petrezselyem
  • pulyka fűszersó
  • 3 dl tejszín

Recept elkészítése

1. A sütőt 180°C-ra melegítjük. A pulykamellet szeletekre vágjuk, kicsit megcsapdossuk klopfolóval. Sóval, borssal ízesítjük, majd bedörzsöljük pulyka- vagy szárnyas fűszersóval. Így hagyjuk állni 20 percet.

2. Egy serpenyőben olívaolajon megbarnítjuk a pulykacsíkokat, majd vajjal kikent tepsibe rakjuk őket. Rátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk (nem kell halálpontosan), majd rátesszük a pulykamellekre. A tetejét fűszerezzük még egy kis sóval, borssal, fűszersóval és petrezselyemmel, majd leöntjük a tejszínnel.

3. Forró sütőben körülbelül 15 perc alatt kész is van. Krumplipürét vagy sült krumplit készítünk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,974 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás csirkemell sajttal

  • Csirkecomb gombás raguval

  • Paradicsomos-gombás csirkecsíkok

  • Csirkemell tejfölös gombamártással