Tejszínes-currys cukkinikrémleves bruschettával

2015-08-10
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Mediterrán-olasz konyha, de a curry miatt némi indiai beütéssel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 2 db koktélparadicsom (sárfa)
  • 2 db koktélparadicsom (piros)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db zsemle
  • 1 l víz

1. lépés

A cukkinit és a krumplit feldarabolom. Egy fazékban olívaolajon megpörkölöm, fűszerezem, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, a benne lévőket puhára főzöm. Hozzáöntöm a tejszínt.

2. lépés

Botmixerrel összekeverem, hagyok benne darabos elemeket is.

3. lépés

A zsemlét négybe vágom, megpirítom. Bedörzsölöm fokhagymával, csöpögtetek rá olívaolajat.

4. lépés

Egy edénybe szedek cukkinilevest, réteszem a fél zsemlét,majd újabb néhány kanál leves következik. Végül a koktélparadicsomokat rakok rá és curryvel fűszerezem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 024 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsír

    8,2 g
  • Koleszterin

    5 mg
  • Szénhidrát

    39,5 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    7,2 g