Tejszínes-baconos penne

2012-09-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem az egyszerű és gyors ételeket, a pennék is ide tartoznak. Nagyon sokféleképpen lehet készíteni őket.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g penne tészta
  • 40 dkg baconszalonna
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál majoranna
  • 20 dkg sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A hagymát szeleteljük, majd a fokhagymával egy kis olajon elkezdjük pirítani. Később hozzátesszük a bacont is és együtt pirítjuk, Ezzel egyidőben a tésztát bő sós vízben megfőzzük.

2. lépés

Mikor minden szépen megpirult, felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a fűszerekkel, majd adig főzzük, ameddig a tejszín besűrűsödik. Mikor a szósz és a tészta is kész, a kettőt összekeverjük, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük.

3. lépés

Szórjuk meg a tetejét sajttal, igény szerint még fűszerekkel, majd tegyük a sütőbe és addig süssük, ameddig a sajt aranybarna lesz a tetején.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 776 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Baconös-fokhagymás penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1191 kcal
  • Zsír

    65,6 g
  • Fehérje

    66,1 g
  • Szénhidrát

    83,3 g