Tejszínes-baconos penne
2012-09-24- Típus: Pennék, Tejszínes tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem az egyszerű és gyors ételeket, a pennék is ide tartoznak. Nagyon sokféleképpen lehet készíteni őket.
Ezeket szerezd be:
- 400 g penne tészta
- 40 dkg baconszalonna
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál majoranna
- 20 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
- olaj
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A hagymát szeleteljük, majd a fokhagymával egy kis olajon elkezdjük pirítani. Később hozzátesszük a bacont is és együtt pirítjuk, Ezzel egyidőben a tésztát bő sós vízben megfőzzük.
2. lépés
Mikor minden szépen megpirult, felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a fűszerekkel, majd adig főzzük, ameddig a tejszín besűrűsödik. Mikor a szósz és a tészta is kész, a kettőt összekeverjük, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük.
3. lépés
Szórjuk meg a tetejét sajttal, igény szerint még fűszerekkel, majd tegyük a sütőbe és addig süssük, ameddig a sajt aranybarna lesz a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 775 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1191 kcal -
Zsír
65,6 g -
Fehérje
66,1 g -
Szénhidrát
83,3 g