Túrós-tejfölös palacsinta, rumos mazsolával
2013-07-19- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Attól függően, hogy ki mennyire éhes, s hogy desszertként, vagy főételként fogyasztjuk, úgy változik az egy főre eső mennyiség.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- só
- cukor
- A töltelékhez:
- 20 dkg tehéntúró
- fél pohár tejföl
- 1 tojássárgája
- vaníliás cukor
- citrom
- mazsola
- rum
- A tálaláshoz:
- tejföl
- mentalevél
- porcukor és/vagy vaníliás cukor
- sárgabarack
1. lépés
A mazsolát rumba áztatom. A citrom héjából reszelek.
A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom 1 órát pihentetem.
A tölteléket összekeverem, beleteszem a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarok rá citromot.
2. lépés
Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.
A palacsintákat megtöltöm, tányérra teszem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot. Díszítem mentalevéllel és sárgabarackkal
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 104 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
298 kcal -
Zsír
8.7g -
Szénhidrát
41.3g -
Fehérje
13.1g