Túrós-tejfölös palacsinta, rumos mazsolával

2013-07-19
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Attól függően, hogy ki mennyire éhes, s hogy desszertként, vagy főételként fogyasztjuk, úgy változik az egy főre eső mennyiség.

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg tehéntúró
  • fél pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • vaníliás cukor
  • citrom
  • mazsola
  • rum
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • mentalevél
  • porcukor és/vagy vaníliás cukor
  • sárgabarack

1. lépés

A mazsolát rumba áztatom. A citrom héjából reszelek.
A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom 1 órát pihentetem.
A tölteléket összekeverem, beleteszem a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarok rá citromot.

2. lépés

Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.
A palacsintákat megtöltöm, tányérra teszem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot. Díszítem mentalevéllel és sárgabarackkal

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 104 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    298 kcal
  • Zsír

    8.7g
  • Szénhidrát

    41.3g
  • Fehérje

    13.1g