Kacsaleves gombával

2012-09-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Mikor kicsi voltam, a nagymamám sok kacsalevest csinált. Emlékszem, amikor a kacsák a kertben rohangáltak. Mindig szép emlékeket ébreszt bennem. Ez a kacsaleves változat eltér a rendes hagyományos recepttől, de érdemes kipróbálni.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Kacsaaprólék
  • 30 dkg Kínai kel
  • Fél diónyi Gyömbér
  • 5 db Kucsmagomba
  • Zellerlevél
  • Bors

1. lépés

Első lépésben a kacsaprólékot jó alaposan megmossuk és áttisztítjuk. Ezután körülbelül 6 dl vízben feltesszük főni. Amikor elértük a forrási pontot, akkor egy kanál segítségével kiszedjük a habját. Sóval és gyömbérrel ízesítjük, majd még 40 percig főzzük alacsony fokozaton.

2. lépés

Ahogy letelt a 40 perc, hozzáadjuk az összevágott kínai kelt és a kicsire összevágott kucsmagombát, majd további 10 percig főzzük tovább.

3. lépés

Nagyra vágott zellerlevéllel és borssal ízesítjük a jobb ízek kedvéért. Ezután készre főzzük. Tálalásnál chilikrémet vagy erős pistát egy külön csészében tálaljunk hozzá.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 461 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    518 kcal
  • Összes Zsír

    17,2 g
  • Koleszterin

    134 mg
  • Szénhidrát

    30,4 g
  • Cukor

    1,9 g
  • Fehérje

    50,3 g