Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával

2014-02-21
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Volt a fagyasztómban egy kis zöldbab, ezért főzeléket készítettem finom füstölt tarjával.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 kg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • 2 kiskanál ecet
  • cukor (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

2. Lépés

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat.

3. Lépés

Hozzáadom a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni.

4. Lépés

Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

5. Lépés

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 521 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    443 kcal
  • Zsír

    34,9 g
  • Koleszterin

    5 mg
  • Szénhidrát

    22,6 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    16,2 g