Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával
2014-02-21- Típus: Zöldbabfőzelék receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Volt a fagyasztómban egy kis zöldbab, ezért főzeléket készítettem finom füstölt tarjával.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 kg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg füstölt tarja
- olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 szál petrezselyem
- 1 db babérlevél
- 2 kiskanál ecet
- cukor (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.
2. Lépés
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat.
3. Lépés
Hozzáadom a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni.
4. Lépés
Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.
5. Lépés
Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 521 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
443 kcal -
Zsír
34,9 g -
Koleszterin
5 mg -
Szénhidrát
22,6 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
16,2 g