Tejszínes-gyümölcsös habcsók

2013-05-14
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Habcsókot egy kicsit macerás készíteni, ezért sokan félnek tőle, pedig nem kell. Gyümölcsökkel kiegészítve igazán finom édesség lesz belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 2 tojásfehérje
  • 80 g porcukor + 3 evőkanál
  • 2 evőkanál citromlé
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 250 ml tejszín
  • 100 g idény gyümölcs (málna, eper, áfonya, ribizli stb)

1. Lépés

Kezdjük el a tojást keményre verni. Adjunk hozzá egy csipet sót és amint buborék jelennek meg benne, jöhet hozzá a citromlé, kis adagokban a porcukor és a kukoricakeményítő. Ezután verjük szép keményre, amíg a fakanál megáll benne. :)

2. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. Tegyünk rá viszonylag messze egymástól laposabb habcsókokat. Süssük 100-110°C-on mintegy 45 percig. Fokozatosan nézzük. Akkor jó, ha elkezd kicsit repedezni és viszonylag sötétebb bézs színű lett.

3. Lépés

Ha a habcsókok elkészültek, hagyjuk kihűlni.

Verjük fel a habtejszínt, amikor nagyjából jól összeállt, adjunk hozzá 3 evőkanál porcukrot, majd dolgozzuk el a habot, szép simára. Amikor a hab elég kemény, kenjük meg a habcsókokat, majd igény szerint szórjunk a tetejére idény gyümölcsöt (málnát, epret, áfonyát stb.)

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 823 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Habkarika

  • Csokoládés habcsók

  • Szellem habcsókok

  • Kókuszos habcsókok

  • Fekete-fehér habcsókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    194 kcal
  • Zsír

    5g
  • Szénhidrát

    35.9g
  • Fehérje

    3.1g