Tejszínes-gyümölcsös habcsók
2013-05-14- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Habcsókot egy kicsit macerás készíteni, ezért sokan félnek tőle, pedig nem kell. Gyümölcsökkel kiegészítve igazán finom édesség lesz belőle.
Ezeket szerezd be:
- 2 tojásfehérje
- 80 g porcukor + 3 evőkanál
- 2 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 250 ml tejszín
- 100 g idény gyümölcs (málna, eper, áfonya, ribizli stb)
1. Lépés
Kezdjük el a tojást keményre verni. Adjunk hozzá egy csipet sót és amint buborék jelennek meg benne, jöhet hozzá a citromlé, kis adagokban a porcukor és a kukoricakeményítő. Ezután verjük szép keményre, amíg a fakanál megáll benne. :)
2. Lépés
Egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. Tegyünk rá viszonylag messze egymástól laposabb habcsókokat. Süssük 100-110°C-on mintegy 45 percig. Fokozatosan nézzük. Akkor jó, ha elkezd kicsit repedezni és viszonylag sötétebb bézs színű lett.
3. Lépés
Ha a habcsókok elkészültek, hagyjuk kihűlni.
Verjük fel a habtejszínt, amikor nagyjából jól összeállt, adjunk hozzá 3 evőkanál porcukrot, majd dolgozzuk el a habot, szép simára. Amikor a hab elég kemény, kenjük meg a habcsókokat, majd igény szerint szórjunk a tetejére idény gyümölcsöt (málnát, epret, áfonyát stb.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 823 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
194 kcal -
Zsír
5g -
Szénhidrát
35.9g -
Fehérje
3.1g