Tavaszi csirkemell
2014-01-21- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható nagyon finom étel.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka filézett, kockára vágott csirkemell
- 1csg szeletelt sonka
- só, bors
- 1 kis pohár tejföl
- 2-3 kanál liszt
- 2 egész tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szelet kenyér beáztatva
- 20 deka reszelt sajt
- 1 közepes sárgarépa (megpárolva)
- 3-4 szál összevágott petrezselyem
1. Lépés
A húst, a párolt sárgarépát apró kockákra vágom. A kenyeret vízbe áztatom. A tejfölt, tojást, sót-borsot, az apróra vágott fokhagymát és a sajt háromnegyed részét kikeverem.
2. Lépés
Az őzgerincsütőt kicsit zsírral kikenem, morzsával meghintem. A sonkaszeleteket ráteszem, de úgy, hogy a szélei lelógjanak és majd visszalehessen hajtani. A kenyeret a vízből kinyomkodom, a többi hozzávalóval összekeverem.
3. Lépés
Az őzgerincformába beleöntöm a húsos keveréket, majd elsimítom. A tetejét a sonkacsík lelógó részeivel befedem. Egy deci tejfölben egy tojássárgáját elkeverek, majd a sonkát bekenem vele és a maradék sajttal meghintem.180-200 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.
Amikor kicsit kihűlt, kifordítom a sütőből és felszelem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 358 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
466 kcal -
Zsír
26.2g -
Szénhidrát
10.3g -
Fehérje
46.7g -
Koleszterin
211mg -
Cukor
3g