Tavaszi csirkemell

2014-01-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható nagyon finom étel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka filézett, kockára vágott csirkemell
  • 1csg szeletelt sonka
  • só, bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szelet kenyér beáztatva
  • 20 deka reszelt sajt
  • 1 közepes sárgarépa (megpárolva)
  • 3-4 szál összevágott petrezselyem

1. Lépés

A húst, a párolt sárgarépát apró kockákra vágom. A kenyeret vízbe áztatom. A tejfölt, tojást, sót-borsot, az apróra vágott fokhagymát és a sajt háromnegyed részét kikeverem.

2. Lépés

Az őzgerincsütőt kicsit zsírral kikenem, morzsával meghintem. A sonkaszeleteket ráteszem, de úgy, hogy a szélei lelógjanak és majd visszalehessen hajtani. A kenyeret a vízből kinyomkodom, a többi hozzávalóval összekeverem.

3. Lépés

Az őzgerincformába beleöntöm a  húsos keveréket, majd elsimítom. A tetejét a sonkacsík lelógó részeivel befedem. Egy deci tejfölben egy tojássárgáját elkeverek, majd a sonkát bekenem vele és a maradék sajttal meghintem.180-200 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.
Amikor kicsit kihűlt, kifordítom a sütőből és felszelem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 358 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    466 kcal
  • Zsír

    26.2g
  • Szénhidrát

    10.3g
  • Fehérje

    46.7g
  • Koleszterin

    211mg
  • Cukor

    3g