Fehérboros-póréhagymás-tejszínes gombakrémleves

2015-03-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db póréhagyma (kb. 10 cm-es)
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 4 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.

2. Lépés

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.

3. Lépés

Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.

4. Lépés

Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.

5. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 453 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    272 kcal
  • Zsír

    17 g
  • Koleszterin

    23 mg
  • Szénhidrát

    18,8 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    6,2 g