Drazsé szelet

2013-11-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A habos sütemények nagy kedvencek.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 4 deka cukor
  • 8 deka olvasztott margarin
  • 4 tojásfehérje
  • 6 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 1 csg sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csg vaníliás pudingpor
  • 7 deci tej
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 tojásfehérje
  • 15 deka cukor
  • 1 csg mazsolás drazsé

1. lépés

A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a csomag sütőport és a masszába keverem. Sütőpapiros sütőlapon sütöm 170-180fokon. Amikor meghűlt, 3 egyenlő részre felvágom.

2. lépés

Krémje:
A vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítem. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem és 2-3kanállal a mascarponés krémhez adom. A többi a tészta tetejének díszítésére kell. A lapokat a krémmel összetöltöm és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    641 kcal
  • Zsír

    22.1g
  • Koleszterin

    171mg
  • Szénhidrát

    96.5g
  • Cukor

    78.3g
  • Fehérje

    16.2g