Tarhonya karfiolpörkölttel

2012-11-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Tarhonyás karfiolpörköltet most csinálok először. A recept egyből megtetszett, ízlett is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb Karfiol
  • 25 dkg Tarhonya
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 szál Újhagyma
  • 1 db konzerves Paradicsompüré
  • Extra szűz Olívaolaj
  • Bors

1. lépés

Felvágjuk a vöröshagymát és olajon megpirítjuk. Pirítás után mellétesszük a tarhonyát is.

2. lépés

Ahogy a tarhonya is enyhén megpirult, hozzáadjuk a kis rózsákra szétszedett karfiolt, paradicsompürét és a felszeletelt újhagymát. Sóval és borssal közben ízlésünk szerint fűszerezzük.

3. lépés

Öntsünk hozzá egy kis vizet és addig főzzük tovább, amíg a tarhonya és a zöldségek meg nem puhulnak.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 813 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos cukkinipörkölt

  • Fehérboros, kapros zúza

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Kolbászos cukkini pörkölt

  • Articsóka vadász módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    683 kcal
  • Összes Zsír

    21 g
  • Koleszterin

    143 mg
  • Szénhidrát

    105,9 g
  • Cukor

    12,1 g
  • Fehérje

    22 g