Aranygaluska

2014-01-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Nagyon szeretjük az aranygaluskát. Megéri elkészíteni, még ha egy kicsit időbe telik is.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3-4 ek. cukor
  • 3 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • kb. 2.5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb. 15 dkg őrölt dió
  • 4-5 ek. cukor (ízlés szerint)
  • kb. 8 dkg olvasztott vaj

1. Lépés

Kenyérsütőgép dagasztó programjával összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepes méretű fánkszaggatóval kiszaggatom. Egy kb. 26 cm-es tortaformát olvasztott vajjal kikenek.

2. Lépés

Egy tálkába olvasztott vajat, egy másikban cukrozott diót készítek elő. A kiszaggatott tésztákat először a vajban, utána a cukros dióban forgatom meg, majd a tortaformába teszem egymás mellé, de nem túl szorosan. Két réteg tészta kerül a formába, a kimaradt diót a tetejére szórom.

3. Lépés

Míg a sütőt előmelegítem 180 fokra egy ruhával letakarva újrakelesztem. Kb. 40 perc alatt sül szép pirosra, ha kell félidőben fóliát borítok rá.
Vanília sodót csinálok hozzá.

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,532 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aranygaluska eperrel

  • Aranygaluska recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    739 kcal
  • Zsír

    34.6g
  • Szénhidrát

    93.3g
  • Fehérje

    17.6g
  • Koleszterin

    155mg
  • Cukor

    21.7g