Articsóka vadász módra

2013-06-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ki mondta, hogy az articsókát csak köretként lehet fogyasztani?! Vadászosan elkészítettük és elsőre azt hittük, hogy húst eszünk. Főtt burgonya mellé isteni, na és segíti az emésztést.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db Articsóka
  • 1 db kis konzerves Paradicsom sűrítmény
  • 10 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Citrom
  • 1 dl Olaj
  • Húsleves
  • Petrezselyem
  • Oregánó
  • Bors

1. lépés

Az articsókát jó alaposan megmossuk, a kemény leveleit eltávolítjuk, négy részre felvágjuk és citromos vízbe beáztatjuk.

2. lépés

Amíg az articsókánk a citromos vízben sziesztázik, addig mi olajon megpirítjuk a fokhagymagerezdeket. Amikor megpirult a hagyma, akkor belekeverjük az articsókát.

3. lépés

5 perc elteltével beleöntjük a konzerves paradicsompürét és felöntjük egy kis húslevessel is. Sóval, borssal fűszerezzük és 10 percig rotyogtatjuk tovább.

4. lépés

10 perc után apróra vágott petrezselyemmel és oregánóval ízesítjük, majd még további 10 percig főzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 551 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos cukkinipörkölt

  • Fehérboros, kapros zúza

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    399 kcal
  • Összes Zsír

    24 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,6 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    13,2 g