Karamellás csoki kehely
2013-10-15- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nem csak ünneplésre, de gyerekzsúrra és csajos beszélgetésre is ideális a következő finomság.
Ezeket szerezd be:
- 200g barna cukorból elkészített karamell
- 170g étcsokoládé
- 1-2 sima Grissini
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 100ml tejszín
- 50ml tej
- 1 evőkanál vaj (a karamellhez)
1. Lépés
Barna cukorból és egy evőkanál sótlan vajból készítsünk karamellt, majd osszuk el a két mutatós pohárba. Olvasszuk fel a csokoládét. Törjük a Grissinit rövid darabokra, majd mártsuk mindkét végét a csokoládéba. A grissinit tegyük egy rácsra, majd várjunk, míg a csoki kicsit megköt, majd utána forgassuk bele barna cukorba vagy akár kókuszreszelékbe.
2. Lépés
Helyezzük őket egy tepsire, majd száműzzük hideg helyre tálalásig. Keverjük össze a tejszínt és a tejet a maradék olvasztott csokoládéval, majd keverjük nagyon simára. Öntsük a karamell tetejére, majd hűtsük legalább 2 órát , vagy legfeljebb 24 órát. Szolgáljuk kókusszal leszórva a csokis grissinivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 331 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
847 kcal -
Zsír
53g -
Szénhidrát
83g -
Fehérje
8g