Karamellás csoki kehely

2013-10-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Nem csak ünneplésre, de gyerekzsúrra és csajos beszélgetésre is ideális a következő finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 200g barna cukorból elkészített karamell
  • 170g étcsokoládé
  • 1-2 sima Grissini
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 100ml tejszín
  • 50ml tej
  • 1 evőkanál vaj (a karamellhez)

1. Lépés

Barna cukorból és egy evőkanál sótlan vajból készítsünk karamellt, majd osszuk el a két mutatós pohárba. Olvasszuk fel a csokoládét. Törjük a Grissinit rövid darabokra, majd mártsuk mindkét végét a csokoládéba. A grissinit tegyük egy rácsra, majd várjunk, míg a csoki kicsit megköt, majd utána forgassuk bele barna cukorba vagy akár kókuszreszelékbe.

2. Lépés

Helyezzük őket egy tepsire, majd száműzzük hideg helyre tálalásig. Keverjük össze a tejszínt és a tejet a maradék olvasztott csokoládéval, majd keverjük nagyon simára. Öntsük a karamell tetejére, majd hűtsük legalább 2 órát , vagy legfeljebb 24 órát. Szolgáljuk kókusszal leszórva a csokis grissinivel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

8 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    847 kcal
  • Zsír

    53g
  • Szénhidrát

    83g
  • Fehérje

    8g