Szecsuán padlizsán recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A padlizsán nem egy hivatalos japán zöldség, de kísérletezésképpen született meg a recept, mikor a piacon szép nagy padlizsánokhoz jutottam hozzá. Nem akartam hagyományos padlizsán krémet készíteni, helyette született ez a recept.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg padlizsán
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl csirke alaplé
  • 2 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál chilipaszta
  • 2 teáskanál aprított szecsuáni bors
  • 3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál ecet
  • 4 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • Koriander

Recept elkészítése

1. Kezdjük először a padlizsánokkal. Tisztítsuk meg őket, majd vágjuk el hosszában, majd negyedébe is, olyan 2 cm-es darabokat kapva. Tegyük félre. Egy kis tálban keverjük össze a csirkehúslevest, a cukrot a szójaszósszal, majd tegyük ezt is félre. Egy harmadik tálban összekeverjük a chilis pasztát,a fokhagymával, a gyömbérrel, a szecsuáni borsot, majd tegyük félre. Egy negyedik tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel. Végül egy ötödik tálban keverjük össze a mogyoróhagyma és ecetet.
2. Helyezze fel az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a padlizsánt és pirítsuk. Ha a padlizsán felszívja az olajat, adjunk hozzá még egy kicsit.
3. Adjuk a serpenyőbe a chili pasztát, a fokhagymát, a gyömbért, és a szecsuáni borsot és a pirítsuk, amíg illatos lesz, körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá a csirke alaplékeveréket, vegyük le a hőfokot alacsonyabbra és lassú tűzön főzzük 90 másodpercig. Ekkor keverjük hozzá a kukoricakeményítő keveréket, és jól keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik egy kicsit. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és ecetet, és főzzük 15 másodpercig.

Tálaláskor díszítsük korianderrel, köretként rizzsel helyezzük tányérra.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 043 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Berlini sertéscsülök

  • Főtt füstölt csülök

  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

  • Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

Kommentek

  • Andrea Teglas

    mennyei