Szecsuán padlizsán recept
2012-04-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A padlizsán nem egy hivatalos japán zöldség, de kísérletezésképpen született meg a recept, mikor a piacon szép nagy padlizsánokhoz jutottam hozzá. Nem akartam hagyományos padlizsán krémet készíteni, helyette született ez a recept.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg padlizsán
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl csirke alaplé
- 2 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál szójaszósz
- 1 evőkanál chilipaszta
- 2 teáskanál aprított szecsuáni bors
- 3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál ecet
- 4 mogyoróhagyma, apróra vágva
- Koriander
Recept elkészítése
1. Kezdjük először a padlizsánokkal. Tisztítsuk meg őket, majd vágjuk el hosszában, majd negyedébe is, olyan 2 cm-es darabokat kapva. Tegyük félre. Egy kis tálban keverjük össze a csirkehúslevest, a cukrot a szójaszósszal, majd tegyük ezt is félre. Egy harmadik tálban összekeverjük a chilis pasztát,a fokhagymával, a gyömbérrel, a szecsuáni borsot, majd tegyük félre. Egy negyedik tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel. Végül egy ötödik tálban keverjük össze a mogyoróhagyma és ecetet.
2. Helyezze fel az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a padlizsánt és pirítsuk. Ha a padlizsán felszívja az olajat, adjunk hozzá még egy kicsit.
3. Adjuk a serpenyőbe a chili pasztát, a fokhagymát, a gyömbért, és a szecsuáni borsot és a pirítsuk, amíg illatos lesz, körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá a csirke alaplékeveréket, vegyük le a hőfokot alacsonyabbra és lassú tűzön főzzük 90 másodpercig. Ekkor keverjük hozzá a kukoricakeményítő keveréket, és jól keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik egy kicsit. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és ecetet, és főzzük 15 másodpercig.
Tálaláskor díszítsük korianderrel, köretként rizzsel helyezzük tányérra.
Értékelések
(4.6 / 5)
7 személy értékelt
9 549 megtekintés