Gundel palacsinta

2013-02-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Gundel Károly méltán híres hungarikuma a csokoládés-diós finom édesség. Ha tehetném és nem látszanának meg a kilók, akkor minden nap ezt készítenék.

Ezeket szerezd be:

  • 10-12 db palacsinta
  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum
  • 1 dl tejszín
  • Csokiöntet:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • kiskanál vaj
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

1. lépés

Elsőként elkészítjük a palacsintákat a szokott módon. Kétszer annyi mennyiséget csinálok mindenkinek. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverem.

2. lépés

Töltssük meg vele a palacsintákat. A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a háromszögbe hajtott palacsintákat.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 514 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    516 kcal
  • Zsír

    24.7g
  • Szénhidrát

    53.8g
  • Fehérje

    12.3g