Gundel palacsinta
2013-02-02- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Gundel Károly méltán híres hungarikuma a csokoládés-diós finom édesség. Ha tehetném és nem látszanának meg a kilók, akkor minden nap ezt készítenék.
Ezeket szerezd be:
- 10-12 db palacsinta
- 10 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mazsola
- 1 dl rum
- 1 dl tejszín
- Csokiöntet:
- 5 dkg étcsokoládé
- kiskanál vaj
- fél dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
1. lépés
Elsőként elkészítjük a palacsintákat a szokott módon. Kétszer annyi mennyiséget csinálok mindenkinek. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverem.
2. lépés
Töltssük meg vele a palacsintákat. A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a háromszögbe hajtott palacsintákat.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
6 514 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
516 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
53.8g -
Fehérje
12.3g