Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal
2016-11-22- Típus: Ragu
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Pulykamell tavasziasan, zöldségekkel.
Ezeket szerezd be:
- Raguhoz:
- 20 dkg Pulykamellfilé
- 2 ek Olívaolaj
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 dl Víz
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 1 csapott evőkanál Liszt
- 5 szál Petrezselyem
- 10 dkg Zöldborsó
- 1 tk Chiliszósz
- Körethez:
- 3 közepes db Krumpli
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 5 szál Petrezselyem
1. lépés
A krumplit felteszem főni héjában.
2. lépés
A pulykamellet felkockázom, az újhagymát és a paprikát felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.
3. lépés
Egy lábasban olajon megpirítom az újhagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Rövid ideig párolom, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, belevágom a chilipaprikát. Tovább párolom.
4. lépés
A krumplit megpucolom, felvágom.
5. lépés
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórom a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsolom chiliszósszal. Összekeverem, tálalok.
6. lépés
A tányérra szedek a ragúból, mellé krumplit. A krumplit sózom, borsozom, s szórok rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 938 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
506,1 kcal -
Zsír
17,7 g -
Koleszterin
43 mg -
Szénhidrát
63,3 g -
Cukor
15,6 g -
Fehérje
27,9 g