Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

2016-11-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Pulykamell tavasziasan, zöldségekkel.

Ezeket szerezd be:

  • Raguhoz:
  • 20 dkg Pulykamellfilé
  • 2 ek Olívaolaj
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 dl Víz
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 1 csapott evőkanál Liszt
  • 5 szál Petrezselyem
  • 10 dkg Zöldborsó
  • 1 tk Chiliszósz
  • Körethez:
  • 3 közepes db Krumpli
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 5 szál Petrezselyem

1. lépés

A krumplit felteszem főni héjában.

2. lépés

A pulykamellet felkockázom, az újhagymát és a paprikát felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

3. lépés

Egy lábasban olajon megpirítom az újhagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Rövid ideig párolom, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, belevágom a chilipaprikát. Tovább párolom.

4. lépés

A krumplit megpucolom, felvágom.

5. lépés

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórom a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsolom chiliszósszal. Összekeverem, tálalok.

6. lépés

A tányérra szedek a ragúból, mellé krumplit. A krumplit sózom, borsozom, s szórok rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 208 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Burgundi marharagu

  • Zöldséges csirkeragu

  • Kukoricás pulykaragu

  • Török bárányragu recept

  • Dijoni csirkeragu recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    506,1 kcal
  • Zsír

    17,7 g
  • Koleszterin

    43 mg
  • Szénhidrát

    63,3 g
  • Cukor

    15,6 g
  • Fehérje

    27,9 g