Túrós-vaníliás kevert
2012-07-03- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Következő süteményreceptünk gyorsan, pillanatok alatt meg van, hiszen nem kell mást tennünk, csak az alapanyagokat összekeverni.
Ezeket szerezd be:
- 110g vaj
- 110g kristálycukor
- 125g liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 15 dkg túró
- 2 tk vanília aroma
- 1 dl tej
- mazsola (opcionális)
1. Lépés
Keverjük el a vajat a cukorral, majd jöhet bele a tej, a túró, a vanília aroma, a liszt. Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, majd a felvert, kemény habot keverjük össze a tésztával.
2. Lépés
Mikor minden alapanyagot összekevertünk tegyük a tésztát egy kivajazott sütőformába és toljuk be a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a tészta megbarnul a tetején.
Tálaljuk porcukorral megszórva.
Tipp: Aki szereti az mazsolát is keverhet a süteménybe.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 869 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
564 kcal -
Összes Zsír
27,4 g -
Szénhidrát
57 g -
Fehérje
21,7 g