Szardinellás tortilla

2014-04-29
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2 perc
  • Elkészítés: 12 perc

Szereted a spanyol konyhát? Vettem a boltban akciósan 8 db-os kiszerelésű tortilla lapokat. Gondoltam, kipróbálom. Elsőként ezt a halas változatot készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db tortilla lap
  • 130 g szardinella (paradicsomszószban)
  • 4 db salátalevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 0.5 db kalifornia paprika (sárga)
  • 1 db chilipaprika
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 0.5 db lilahagyma
  • 6 db fekete olívabogyó
  • 6 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db korianderlevél
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom

1. Lépés

A paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a hagymákat szeletelem, a chilit karikára , az olívabogyókat félbevágom, a bazsalikomot, petrezselymet, koriandert aprítom.

2. Lépés

A salátaleveleket megmosom, egy tányérra helyezem.

3. Lépés

A tortilla lapokat mikróban megmelegítem, megkenem a szardinellák szaftjával.

4. Lépés

Rájuk helyezem a halakat, megpakolom a töltelékkel, fűszerezem, csepegtetek rá citromot, locsolok rá chiliszószt, összetekerem.

5. Lépés

Rárakom a salátalevelekre, díszítem egy citromszelettel és korianderlevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 332 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tortilla heringfilével, zöldségekkel és sajttal

  • Bazsalikomos tortilla (gyors)

  • Pulykás tortilla

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    615 kcal
  • Zsír

    23,5 g
  • Koleszterin

    185 mg
  • Szénhidrát

    63,7 g
  • Cukor

    14,6 g
  • Fehérje

    40,8 g