Szardinellás tortilla
2014-04-29- Típus: Tortilla receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2 perc
- Elkészítés: 12 perc
Szereted a spanyol konyhát? Vettem a boltban akciósan 8 db-os kiszerelésű tortilla lapokat. Gondoltam, kipróbálom. Elsőként ezt a halas változatot készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 3 db tortilla lap
- 130 g szardinella (paradicsomszószban)
- 4 db salátalevél
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős zöldpaprika
- 0.5 db kalifornia paprika (sárga)
- 1 db chilipaprika
- 0.5 db vöröshagyma
- 0.5 db lilahagyma
- 6 db fekete olívabogyó
- 6 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 szál petrezselyem
- 1 db korianderlevél
- chiliszósz (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
1. Lépés
A paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a hagymákat szeletelem, a chilit karikára , az olívabogyókat félbevágom, a bazsalikomot, petrezselymet, koriandert aprítom.
2. Lépés
A salátaleveleket megmosom, egy tányérra helyezem.
3. Lépés
A tortilla lapokat mikróban megmelegítem, megkenem a szardinellák szaftjával.
4. Lépés
Rájuk helyezem a halakat, megpakolom a töltelékkel, fűszerezem, csepegtetek rá citromot, locsolok rá chiliszószt, összetekerem.
5. Lépés
Rárakom a salátalevelekre, díszítem egy citromszelettel és korianderlevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 381 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
615 kcal -
Zsír
23,5 g -
Koleszterin
185 mg -
Szénhidrát
63,7 g -
Cukor
14,6 g -
Fehérje
40,8 g