Rakott kenyér

2014-02-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha van otthon egy 2-3 napos, még egészséges kenyeretek, az Istenért nehogy kidobjátok! :)
Biztosan akad még mellé, ill. közé valami odavaló ;)
Nem bánjátok meg, jó kis ebédet vagy vacsit rittyenthettek hűtő takarítás és maradék újrahasznosítás vagy mondjuk úgy étel mentés címén ;)

Ezeket szerezd be:

  • kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
  • 3-5 db egész tojás (több is lehet)
  • 2 ek. tejföl
  • 0,5-1 dl tej
  • só, kevés bors
  • vaj, vagy margarin
  • paprika, paradicsom
  • párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
  • 15 dkg reszelt sajt (a több itt sem akadály)

1. Lépés

A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk.
(Nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja.) Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.

2. Lépés

A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk  és belekeverjük a tejfölt ill., a tejet is.
Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék.

3. Lépés

Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül,
így nem vész kárba.
Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk.
Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 489 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,101 kcal
  • Zsír

    32.9g
  • Szénhidrát

    131.3g
  • Fehérje

    36.9g
  • Koleszterin

    263mg
  • Cukor

    14.3g