Pulykás tortilla

2012-08-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A tortilla igazi mexikói étel, hazánkban is sok helyen fogyasszuk és sok kedvelője akad. Most egy pikánsabb ízűt olvashattok.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 vöröshagyma, aprítva
  • 1 hagyma, aprítva
  • 1 kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 teáskanál chili por
  • csipet őrölt kömény
  • 180 ml narancslé
  • 1/2 csésze salsa szósz
  • 2 evőkanál barbecue szósz
  • 500 g pulykamell (de lehet csirke is)
  • 100 g saláta
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1/4 csésze friss koriander
  • 4-6 tortilla lap

1. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és barnítsuk meg rajta a hagymát, a fokhagymát és a paprikát 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a fűszereket, főzzük 2 percig. Keverjük bele a narancslét, a salsát (ami lehet bolti és saját készítésű)  és barbecue szószt. Öntsük serpenyőbe, és főzzük 3-4 percig.

2. Lépés

Adjuk hozzá a kis csíkokra vágott pulykát és főzzük, ameddig megpuhul. Fogjuk a tortilla lapokat és töltsük meg a közepüket a húsos-zöldséges keverékkel, majd szórjuk meg reszelt sajttal és tekerjük fel.

 

Fotó: annejisca

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 207 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tortilla heringfilével, zöldségekkel és sajttal

  • Bazsalikomos tortilla (gyors)

  • Szardinellás tortilla

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    488 kcal
  • Fehérje

    35 g
  • Szénhidrát

    40 g
  • Zsír

    21 g