Tonhallal töltött tojás
2012-06-19- Típus: Fehérje nap, Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A párom az egyik megvendégelés alkalmából ezzel várta a betérőket. Tálcán volt felszolgálva, a többi kis falatkával együtt. Én őszintén szólva azt hittem, hogy mivel nem egy halas nemzet vagyunk, az egész ránk marad.. Szerintem páran tudjátok mire gondolok.. :) A meglepő az volt, amikor az egyik vendég odajött hozzám és kérdezte van-e még abból a töltött tojásos valamiből, mert nem talál sehol. Kiderült, hogy az első fél órában az egészet megették.
Ezeket szerezd be:
- 6 Tojás
- 1 doboz (210 g) konzerves Tonhal
- 6 evőkanál Mustár
- Só
- Bors
1. lépés
A tojásokat feltesszük a vízre, hogy kemények legyenek. A vízbe tegyetek bele kb. 1-2 evőkanál sót, hogy a héja könnyen lejöjjön majd. Ha kész a tojás, akkor hideg vízbe tesszük és lehűtjük. Ahogy lehűlt, megszabadulunk a külsejétől és egy határozott mozdulattal kettévágjuk.
2. lépés
A kettévágott tojásokból egy kiskanál segítségével, óvatosan kiszedjük a tojássárgáját. Kicsit időrabló folyamat, de a látványra megyünk. A sárgáját már nem használjuk fel mi.
3. lépés
Kibontjuk a konzerves tonhalat és összekeverjük a mustárral. Úgy keverjük el, hogy a tonhal „pépes” állagú legyen a végén. Segítség lehet ebben az esetben egy mixer, de elvileg nem lesz rá szükségünk. Sóval és borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, majd megtöltjük a tojásokat. Ezután érdemes betenni az egészet a hűtőbe és a látogatók érkezése előtt pár perccel kivenni. Díszítése kinézhet úgy is, hogy salátalevelekre pakoljuk a tojásokat és olívabogyót teszünk a tetejére.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 821 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
249 kcal -
Összes Zsír
8,7 g -
Koleszterin
33 mg -
Szénhidrát
2,3 g -
Cukor
0,7 g -