Fahéjas szilvalekvár
2013-09-18- Hány főre: 8-12
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:20 p
- Elkészítés: 3:30 p
A minap a piacon iszonyatosan finom szilvalekvárt vettem egy fiatal lánytól, aki maga készíti a lekvárt. Rögtön főzni támadt kedvem! :)
Ezeket szerezd be:
- 3 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 6 ek fahéj
- 1 citrom leve
- nátrium-benzonát
1. Lépés
Először a szilvákat megmossuk, kettévágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A szilvát egy nagy edénybe tesszük, majd alacsony fokozaton egy kis vízzel (kb. ujjnyi) főzni kezdjük. Tíz percenként kavarjuk meg, a második-harmadiknál adjuk hozzá a citromlevet.
2. Lépés
A szilvákat addig főzzük, amíg összeesnek és szépen szétfőnek. Kb. 3-4 órán át alacsony fokozaton lekvárt főzünk. Ha simán szeretjük a lekvárt, akkor menjünk át rajta egy botmixerrel.
3. Lépés
A fahéjat és a cukrot a szilvához keverjük, majd további 15 percig főzzük, ezután levesszük a tűzről. A megtisztított üvegekbe töltjük a lekvárt, majd mindegyik tetejére teszünk egy csipetnyi nátrium-benzonátot. Celofánnal letakarjuk, tetővel lezárjuk.
4. Lépés
Egy nagy műanyag tálba pokrócot teszünk, ebbe rakosgatjuk be a lekváros üvegeket, majd a pokróccal betakarjuk. Egy napig árnyékos helyen így hagyjuk, majd utána mehetnek fel a polcra. :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 754 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
164 kcal -
Zsír
0.9g -
Szénhidrát
41.5g -
Fehérje
2.3g