Baconnel töltött cukkini recept
2012-07-27- Típus: Töltött cukkini receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Igazán kreatív látvány, mikor a cukkiniket megtöltjük, ez a recept szintén variálható. Megtölthetjük gombával, sajtkrémmel, tojássalátával. Én most egy baconos, virslis változatot mutatok be nektek.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze paradicsompüré
- 4 közepes cukkini
- 1 tk olaj
- 1 kisebb hagyma, apróra kockázva
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 kockára vágott piros kaliforniai paprika
- 10 dkg bacon szalonna
- 4-5 virsli, kockákra vágva
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
Kezdjünk el egy nagy lábas vizet forrni. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vágjuk félbe hosszában a cukkiniket és egy kanál segítségével szedjük ki a húsát. Vigyázzunk, hogy ne kanalazzuk ki nagyon. Az apróra vágott cukkini húst tegyük félre.
2. Lépés
Dobjuk a cukkiniket a forrásban lévő vízbe, és főzzük kb. 1-2 percig. Helyezzük a cukkiniket egy kiolajozott tepsibe, vágott felével felfelé. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg egy kis olajon és hagymán a bacont, a virslit, adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a paprikát.
3. Lépés
Főzzük a keveréket közepes-alacsony lángon 2-3 percig, amíg a hagyma áttetsző lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott cukkini belet, sózzuk, borsozzuk és főzzük 2-3 percig.
4. Lépés
Töltsük meg a keverékkel a kivájt cukkinit, nyomkodjuk jól az aljába. Tegyünk mindegyik tetejére 1-2 kanál paradicsompürét, 1 evőkanál reszelt sajtot. Fedjük le fóliával és süssük 35 percig, amíg a sajt megolvad és a cukkinik is megpuhulnak.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 368 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
153 kcal -
Zsír
7 g -
Fehérje
12,8 g -
Szénhidrát
9 g