Málnás morzsás sütemény

2012-09-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 0 perc

A morzsás süteményeket azért szeretem, mert nem kell sok időt tölteni az előkészületekkel, hosszabb időt csak a sütésük tesz ki.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 300 g liszt
  • 250 g cukor
  • 200 g margarin
  • csipet só
  • Töltelék:
  • 500 g málna
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor + hozzávalók

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, a lisztet dolgozzuk össze a margarinnal, a sóval és cukorral, majd morzsoljuk össze. A morzsa kétharmad részét válasszuk el és nyomkodjuk egy vajjal kikent formába, majd süssük barnulásig (8 percig).

2. lépés

 Mossuk meg a málnát, majd csepegtessünk rá egy kis citromlevet, szórjuk meg egy kis vaníliás cukorral. A vaníliás pudingot utasítás szerint készítsük el, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

3. lépés

A málnát rétegezzük rá a már megsütött morzsás alapra, majd jöhet a tetejére a puding, oszlassuk el egyenletesen, a tetejére pedig jöhet a maradék morzsa. Tegyük sütőbe és 40 perc alatt süssük készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 157 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Barackos morzsa

  • Almás morzsatészta

  • Málnás csodaszelet

  • Almás-áfonyás morzsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    697 kcal
  • Zsír

    28 g
  • Szénhidrát

    107,5 g
  • Fehérje

    6,5 g