Sütőtök krémleves sütőtökben tálalva datolyával, aszalt szilvával

2013-08-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Sütőtök krémleves sütőtökben tálalva datolyával, aszalt szilvával. A sütőtököt nem csak sütni lehet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kicsi kanadai sütőtök
  • 2 szál kicsi sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db chili paprika
  • leveskocka
  • főző tejszín
  • fehérbor
  • őrölt fehér bors
  • tökmagolaj
  • datolya
  • aszalt szilva

1. Lépés

A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sütőben megsütöm.
Közben a vörös hagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom. A sárgarépát, a krumplit és a chilit is felvágom.

2. Lépés

A hagymákat , a répát és a krumplit is dinsztelem egy kis ideig, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, fűszerezem, hozzáadom a felvágott chilit és megfőzöm.

3. Lépés

Amikor kész, hozzáadom a sült tök húsát, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom, s beleöntöm a sütőtök csészébe. Teszek rá datolyát és szárított szilvát, s locsolok rá tejszínt és tökmagolajat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,232 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Zsír

    3.5g
  • Szénhidrát

    62.5g
  • Fehérje

    6.3g