Sült lecsó füstölt sonkával

2014-02-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Lecsót készítettem, de egészen máshogy, mint a klasszikus társait. Jó lett, finom lett, megettük, de figyelem: jó csípős lett! :)

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 kg paprika (lecsó)
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db cseresznyepaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom (Lucullus)
  • olívaolaj
  • 100 g füstölt sonka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A paradicsomot hosszában negyedelem.

2. Lépés

Bő olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekarikázom a chilipaprikát, fűszerezem.

3. Lépés

Majd, amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot.

4. Lépés

Amikor az is megsült, tálalok.

TIPP: Finom friss zsemlét ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 268 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    289 kcal
  • Zsír

    12,4 g
  • Koleszterin

    29 mg
  • Szénhidrát

    34,9 g
  • Cukor

    16,3 g
  • Fehérje

    13,5 g