Sült lecsó füstölt sonkával
2014-02-14- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Lecsót készítettem, de egészen máshogy, mint a klasszikus társait. Jó lett, finom lett, megettük, de figyelem: jó csípős lett! :)
Ezeket szerezd be:
- 0.5 kg paprika (lecsó)
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db cseresznyepaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (Lucullus)
- olívaolaj
- 100 g füstölt sonka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
1. Lépés
A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A paradicsomot hosszában negyedelem.
2. Lépés
Bő olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekarikázom a chilipaprikát, fűszerezem.
3. Lépés
Majd, amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot.
4. Lépés
Amikor az is megsült, tálalok.
TIPP: Finom friss zsemlét ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 268 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
289 kcal -
Zsír
12,4 g -
Koleszterin
29 mg -
Szénhidrát
34,9 g -
Cukor
16,3 g -
Fehérje
13,5 g