Mézes csirkés risotto

2012-06-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Olyan meleg van odakint, hogy leizzad rólam a ruha. Senkinek nincsen kedve enni, ezért egy viszonylag könnyű ételt hoztam nektek.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy csirkemell
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár fehér bor (opcionális)
  • 2 sárgarépa
  • 1 liter csirkealaplé
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • reszelt parmezán

1. Lépés

A hagymát apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon megkapatjuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk egy kis szegfűszeggel. Adjuk hozzá a sárgarépát és a rizst, és hagyjuk, hogy a rizs megbarnuljon egy kicsit. (Adjunk hozzá egy pohár bort, természetesen ezt ki is lehet hagyni.)

2. Lépés

Ezután öntsük fel a csirkehúslevessel és folyamatosan főzzük a rizst. Amint a rizs elfőtte a levét, adjunk hozzá még egy pohárral a húslevesből. A rizs körülbelül 20 perc alatt készen lesz így. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

3. Lépés

Amikor nagyjából kész, adjuk hozzá a csirkét. Végül keverjünk bele citromot, a mézet és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Mikor a csirke is megpuhult le is vehetjük a tűzről.

 

Tipp: Tálaláskor szórjuk meg tetszőleges fűszerrel, például bazsalikommal és reszeljünk rá sajtot.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 910 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    688 kcal
  • Összes zsír

    12,3 g
  • Szénhidrát

    85,5 g
  • Fehérje

    39,3 g