Mézes csirkés risotto
2012-06-30- Típus: Mézes húsok, Rizottó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Olyan meleg van odakint, hogy leizzad rólam a ruha. Senkinek nincsen kedve enni, ezért egy viszonylag könnyű ételt hoztam nektek.
Ezeket szerezd be:
- 200 g rizs
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy csirkemell
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 pohár fehér bor (opcionális)
- 2 sárgarépa
- 1 liter csirkealaplé
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szegfűszeg
- reszelt parmezán
1. Lépés
A hagymát apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon megkapatjuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk egy kis szegfűszeggel. Adjuk hozzá a sárgarépát és a rizst, és hagyjuk, hogy a rizs megbarnuljon egy kicsit. (Adjunk hozzá egy pohár bort, természetesen ezt ki is lehet hagyni.)
2. Lépés
Ezután öntsük fel a csirkehúslevessel és folyamatosan főzzük a rizst. Amint a rizs elfőtte a levét, adjunk hozzá még egy pohárral a húslevesből. A rizs körülbelül 20 perc alatt készen lesz így. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
3. Lépés
Amikor nagyjából kész, adjuk hozzá a csirkét. Végül keverjünk bele citromot, a mézet és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Mikor a csirke is megpuhult le is vehetjük a tűzről.
Tipp: Tálaláskor szórjuk meg tetszőleges fűszerrel, például bazsalikommal és reszeljünk rá sajtot.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
4 019 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
688 kcal -
Összes zsír
12,3 g -
Szénhidrát
85,5 g -
Fehérje
39,3 g