Aszalt meggyes mini sütik
2012-06-23- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nincs is jobb annál, mint meglepnünk a hozzánk érkező vendégeket és elcsábítani a saját magunk készített süteménnyel. Ezzel a kis egyszerűséggel belophatjuk a szívükbe magunkat.
Ezeket szerezd be:
- 3/4 csésze vaj
- 20 dkg barna cukor
- 2 nagy tojás
- 3/4 teáskanál vanília kivonat
- 20 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csésze aszalt meggy (lehet áfonya, barack vagy más gyümölcs is)
- 6 dkg fehér csokoládé
- A mázhoz:
- 1 csomag (8 dkg) krémsajt
- 1 csésze porcukor
- 6 dkg fehér csokoládé
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és vajazzunk ki egy sütőformát. Egy közepes méretű tálban olvasszuk fel a vajat egy percig a mikrohullámú sütőben, majd keverjük el a barna cukorral. Kaparjuk a vajat és cukrot egy nagy tálba, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre. Elektromos keverővel keverjük el a tojásokat és a vanília aromát. Egy külön tálban habverővel forgassuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Fokozatosan hozzáadjuk a száraz keveréket a vajas keverékhez, majd a tojásosat. Keverjük hozzá az aszalt meggyet és a darabokra tört csokit.
2. Lépés
Lapátoljuk a tésztát az előkészített tortaformába. Süssük 18-21 percig, vagy tűpróbáig. Hűtsük le teljesen egy rácson, vagy a konyhakövön.
Készítsük elő a cukormázat: Egy nagy tálban elektromos keverővel dolgozzuk el a krémsajtot a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. Öntsük a tésztára, hintsük meg maradék aszalt meggyel és fehér csoki darabkákkal. Vágjuk őket háromszög alakúra.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
4 359 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
975 kcal -
Összes zsír
48,3 g -
Szénhidrát
127 g -
Fehérje
11,6 g