Bailey’s sajttorta
2014-12-12- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha már Karácsony, akkor Bailey’s. Ha Bailey’s, akkor miért ne lehetne sajttorta? :)
Ezeket szerezd be:
- 11g zselatin (por állagú)
- 175g darált keksz
- 85g olvasztott vaj
- 250g túró
- 250g mascarpone
- 150ml Bailey's krémlikőr
- 142ml habtejszín
- 2 tojás
- 140g porcukor
- Kávés zselé:
- 1 púpozott teáskanál zselatin
- 150ml erős fekete kávé
- 2 evőkanál porcukor
1. Lépés
Öt evőkanál hideg vizet tegyünk egy kis tálkába, majd beleszórjuk a zselatint, és hagyjuk ázni 5 percig.
2. Lépés
Közben keverjük össze a darált kekszet és a vajat, majd nyomkodjuk a keveréket egy 20cm-es tortaforma aljára. Hűtsük le.
3. Lépés
Keverjük össze a túrót, a mascarponet és Bailey’s-t, majd keverjük hozzá a zselatint, legvégül pedig jöhet bele a felvert habtejszín.
4. Lépés
Habverővel verjük fel a tojást a cukorral, majd keverjük össze a túrós-mascarponés krémmel, majd öntsük rá a krémet a kekszes alapra. Hűtsük 3-4 órát.
5. Lépés
A zselés felső réteg elkészítéséhez a zselatint szórjuk a cukrozott kávéba, majd tegyük a tálat fortyogó víz felé, és keverjük a zselatint vízgőz felett, amíg szépen feloldódik. Ezután kicsit lehűtjük a keveréket, aztán rákenjük a sajttortánk tetejére. Ismét hűtsük, akár egy egész éjszakát.
Érdemes a tortát a vendégek érkezése előtt egy nappal készíteni, így szépen összeáll és jól szeletelhető lesz.
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
8 785 megtekintés