Omlós citromos keksz

2013-10-16
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy kis omlós citromos keksz recept mindig jól jön, nem árt, ha tarsolyunkban elrejtjük ezt a finomságot, hiszen annyira könnyű, hogy bármikor nekiállhatunk. A citromkrém avagy Lemon curd receptje itt olvasható.

Ezeket szerezd be:

  • 250g sima liszt
  • 85g porcukor
  • 175g szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • Máz:
  • 175 g porcukor
  • 2 evőkanál citromkrém (lemon curd)

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. A lisztet, a cukrot és a vajat tegyük egy robotgépbe, majd keverjük addig, amíg morzsás állagú egyveleget kapunk. Dolgozzuk tovább, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd gyúrjuk egy nagy labdává.

2. Lépés

Tegyük a tésztát egy lisztezett munkafelületre, deszkára, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát tetszőleges méretű és alakú formákkal – Karácsonykor kiváló a csillag, holdacska, fenyőfa, Valentin-napkor a szívecske stb. Tegyük a kekszeket a sütőpapírra, majd 10 perc alatt süssük készre. Vegyük ki és hűtsük le.

3. Lépés

Tegyük a citromkrémet egy tálba, keverjük el 2 evőkanál forró vízzel, és addig keverjük, amíg sima lesz. Szitáljunk hozzá 175g porcukrot, keverjük össze. Kenjünk meg minden süteményt ezzel a mázzal, majd várjunk pár percig, míg megköt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,056 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi omlós linzer recept

  • Borzas linzer

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    149 kcal
  • Zsír

    6g
  • Szénhidrát

    24g
  • Fehérje

    1g