Sonkás tészta reszelt sajttal
2014-06-17- Típus: Húsos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Szeretem a tésztát, de most nem csuszára vágytam. A megmaradt húsvéti sonkát például így hasznosíthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 250 g tészta (fodros)
- 250 g füstölt főtt sonka
- 150 g sajt (trappista)
- 1-2 szál petrezselyem
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A tésztát felteszem főni.
2. Lépés
Közben a sonkát csíkokra vágom, a sajtot lereszelem, a petrezselymet aprítom.
3. Lépés
Egy serpenyőben a sonkát olajon kicsit megsütöm.
4. Lépés
Hozzáforgatom a tésztát, sózom, borsozom, szórok rá petrezselymet.
5. Lépés
Tálaláskor megszórom reszelt sajttal.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
3 288 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
929 kcal -
Zsír
45,5 g -
Koleszterin
241 mg -
Szénhidrát
74,9 g -
Fehérje
53,7 g