Sonkás tészta reszelt sajttal

2014-06-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Szeretem a tésztát, de most nem csuszára vágytam. A megmaradt húsvéti sonkát például így hasznosíthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g tészta (fodros)
  • 250 g füstölt főtt sonka
  • 150 g sajt (trappista)
  • 1-2 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A tésztát felteszem főni.

2. Lépés

Közben a sonkát csíkokra vágom, a sajtot lereszelem, a petrezselymet aprítom.

3. Lépés

Egy serpenyőben a sonkát olajon kicsit megsütöm.

4. Lépés

Hozzáforgatom a tésztát, sózom, borsozom, szórok rá petrezselymet.

5. Lépés

Tálaláskor megszórom reszelt sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 288 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    929 kcal
  • Zsír

    45,5 g
  • Koleszterin

    241 mg
  • Szénhidrát

    74,9 g
  • Fehérje

    53,7 g