Gombás-paradicsomos muffin
2012-12-29- Típus: Muffin, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ki mondta, hogy a muffint csak édesen lehet enni?! Én is ebben a hitben voltam, amíg egyszer a barátnőm nem készített egy sós változatot.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Liszt
- 1 teáskanál Szódabikarbóna
- Fél csomag Sütőpor
- 3 evőkanál konzerves Gomba
- 2 db Paradicsom
- 2,5 dl natúr Kefir
- 1 db Tojás
- 0,8 dl Olaj
- 1 mokkáskanál Só
- Késhegynyi Provance-i fűszerkeverék
1. lépés
Egy nagyobbacska tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót és a provance-i fűszerkeveréket jól elkeverjük.
2. lépés
Előveszünk egy másik tálat, amibe beletesszük a felvert tojást, olajat, kefirt és a kicsi, apróra vágott gombát, majd ezt az egészet szintén jól elkeverjük. Ha a gomba esetleg konzerves, akkor jól csöpögtessük le előtte.
3. lépés
Ezt a kefires-gombás masszát belekeverjük a lisztes-fűszeres tálba. A muffinos formákat ezután félig megtöltjük ezzel a töltelékkel. A felénél beledobunk egy vékonyra vágott paradicsomszeletet, majd a formák háromnegyedéig felöntjük további masszával. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt kész.
Extraként megszórhatjuk a muffinok tetejét mogyoróval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 410 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Összes Zsír
22,3 g -
Koleszterin
49 mg -
Szénhidrát
54 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
10,4 g