Gombás-paradicsomos muffin

2012-12-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ki mondta, hogy a muffint csak édesen lehet enni?! Én is ebben a hitben voltam, amíg egyszer a barátnőm nem készített egy sós változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Liszt
  • 1 teáskanál Szódabikarbóna
  • Fél csomag Sütőpor
  • 3 evőkanál konzerves Gomba
  • 2 db Paradicsom
  • 2,5 dl natúr Kefir
  • 1 db Tojás
  • 0,8 dl Olaj
  • 1 mokkáskanál Só
  • Késhegynyi Provance-i fűszerkeverék

1. lépés

Egy nagyobbacska tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót és a provance-i fűszerkeveréket jól elkeverjük.

2. lépés

Előveszünk egy másik tálat, amibe beletesszük a felvert tojást, olajat, kefirt és a kicsi, apróra vágott gombát, majd ezt az egészet szintén jól elkeverjük. Ha a gomba esetleg konzerves, akkor jól csöpögtessük le előtte.

3. lépés

Ezt a kefires-gombás masszát belekeverjük a lisztes-fűszeres tálba. A muffinos formákat ezután félig megtöltjük ezzel a töltelékkel. A felénél beledobunk egy vékonyra vágott paradicsomszeletet, majd a formák háromnegyedéig felöntjük további masszával. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt kész.

Extraként megszórhatjuk a muffinok tetejét mogyoróval.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 410 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Összes Zsír

    22,3 g
  • Koleszterin

    49 mg
  • Szénhidrát

    54 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    10,4 g