Angol almatorta

2015-01-06
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A következő hagyományos angol almatorta recept egy kedves ismerőstől származik. Légiesen könnyű desszertről van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 500g alma
  • 250g rétesliszt
  • 250g porcukor
  • 250g margarin
  • 3 tojás
  • 25g őrölt mandula
  • 2 tk sütőpor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 teáskanál barna cukor

1. Lépés

Az almát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra, majd öntsük le a citromlével. Keverjük össze a vajat, a cukrot és a citromhéjat.

2. Lépés

Verjük fel a tojásokat egyesével, majd szórjuk hozzá a darált mandulát és a sütőporos lisztet. Dolgozzuk el jól.

3. Lépés

Tegyük az almát a tésztába, majd jól dolgozzuk el a tésztát. Kenjünk ki egy 20cm-es kerek tortaformát vajjal, fedjük sütőpapírral. A tésztát öntsük bele. Hintsük meg barna cukorral a tetejét, majd 180°C-os sütőben süssük körülbelül 50-60 percig. Rácson hűtsük le.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 672 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    270 kcal
  • Zsír

    14,4g
  • Szénhidrát

    33,4 g
  • Fehérje

    3,2 g
  • Koleszterin

    64,3 mg
  • Cukor

    19,6 g