Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval együttsütve, sörrel megbolondítva

2013-08-15
Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy finom, szaftos hús nem mindennapi lecsóval.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sertéskaraj
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2 kicsi káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db chili paprika
  • olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • 1 dl sör
  • petrezselyem

1. lépés

A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.

2. lépés

Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem. 15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készre sütöm.

3. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit. Az utóbbira vágok petrezselymet.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,479 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkecomb sült krumplival és lecsóval

    Rántott csirkecomb sült krumplival és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    742 kcal
  • Zsír

    5.6g
  • Szénhidrát

    124.7g
  • Fehérje

    48.1g