Rántott csirkecomb sült krumplival és lecsóval
2014-11-28- Típus: Lecsós szelet receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lecsót miért is ne használhatnánk ebben az esetben is köretként?! Nagyon jó lett!
Ezeket szerezd be:
- 4 db csirke felsőcomb
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 dkg újkrumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db paprika
- 1 db csípős-hegyes paprika
- 1 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A krumplit felteszem főni héjában.
2. Lépés
A csirkecombokat sózom, borsozom, s duplán panírozom. A lecsót elkészítem.
3. Lépés
Megdinsztelem az aprított hagymát, majd ráteszem a darabolt paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, s megfőzöm.
4. Lépés
A krumplit megpucolom, felszeletelem, olajban megsütöm. A csirkecombokat úgyszintén.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, néhány szelet krumplit, s bőségesen lecsót.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
1 978 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
524 kcal -
Zsír
19,8 g -
Koleszterin
171 mg -
Szénhidrát
37,9 g -
Cukor
7,9 g -
Fehérje
48,8 g