Rántott csirkecomb sült krumplival és lecsóval

2014-11-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lecsót miért is ne használhatnánk ebben az esetben is köretként?! Nagyon jó lett!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paprika
  • 1 db csípős-hegyes paprika
  • 1 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A krumplit felteszem főni héjában.

2. Lépés

A csirkecombokat sózom, borsozom, s duplán panírozom. A lecsót elkészítem.

3. Lépés

Megdinsztelem az aprított hagymát, majd ráteszem a darabolt paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, s megfőzöm.

4. Lépés

A krumplit megpucolom, felszeletelem, olajban megsütöm. A csirkecombokat úgyszintén.

5. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, néhány szelet krumplit, s bőségesen lecsót.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 274 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval együttsütve, sörrel megbolondítva

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    524 kcal
  • Zsír

    19,8 g
  • Koleszterin

    171 mg
  • Szénhidrát

    37,9 g
  • Cukor

    7,9 g
  • Fehérje

    48,8 g