Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával
2014-11-19- Típus: Sajtos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Szeretek új dolgokat elkészíteni, ez a recept is egy külön kihívás volt. :)
Ezeket szerezd be:
- 50 deka csirkemell
- fehér őrölt bors
- só
- 1 deci olaj
- 50 deka burgonya
- 20 deka savanyú káposzta
- 10 deka bacon
- 20 deka túró (juhtúró is lehet)
- 3 darab kockasajt
- 1-2 szál újhagyma
1. Lépés
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, az olajban mindkét oldalát jól átsütöm. Az egyik megsült oldalára még sülés közben ráteszem a sajttal összekevert túrót, ami majd szépen ráolvad a húsra.
2. Lépés
A bacon szalonnát apró kockákra vágom és egy kevés olajon megsütöm. Amikor félig megsült, ráteszem a savanyú káposztát és azzal kevergetve szépen megpároljuk.
3. Lépés
Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm és összekeverem a káposztás baconnal.
4. Lépés
A végén hozzákeverem a finomra vágott újhagymát és egy kis kaliforniai paprikát. A húsokat ezzel a finom körettel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 292 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
587 kcal -
Zsír
25.7g -
Szénhidrát
26.8g -
Fehérje
61.3g -
Koleszterin
147mg -
Cukor
2.2g