Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával

2014-11-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Szeretek új dolgokat elkészíteni, ez a recept is egy külön kihívás volt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka csirkemell
  • fehér őrölt bors
  • 1 deci olaj
  • 50 deka burgonya
  • 20 deka savanyú káposzta
  • 10 deka bacon
  • 20 deka túró (juhtúró is lehet)
  • 3 darab kockasajt
  • 1-2 szál újhagyma

1. Lépés

A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, az olajban mindkét oldalát jól átsütöm. Az egyik megsült oldalára még sülés közben ráteszem a sajttal összekevert túrót, ami majd szépen ráolvad a húsra.

2. Lépés

A bacon szalonnát apró kockákra vágom és egy kevés olajon megsütöm. Amikor félig megsült, ráteszem a savanyú káposztát és azzal kevergetve szépen megpároljuk.

3. Lépés

Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm és összekeverem a káposztás baconnal.

4. Lépés

A végén hozzákeverem a finomra vágott újhagymát és egy kis kaliforniai paprikát. A húsokat ezzel a finom körettel tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 946 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkecombok négysajttal

  • Sajtos brokkolis szelet

  • Csirke Caprese

  • Sajtos sült csirke

  • Császárszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    587 kcal
  • Zsír

    25.7g
  • Szénhidrát

    26.8g
  • Fehérje

    61.3g
  • Koleszterin

    147mg
  • Cukor

    2.2g